Ce ar trebui să ai pregătit?

Article: Ce ar trebui să ai pregătit?

Înainte de a începe cu adevărat, iată o trecere în revistă a subiectelor pe care ar trebui să le fi abordat deja pentru a te pregăti pentru prima zi de lucru.

Viză și Permis de ședere

Recunoaștere și Calificare

Contract semnat trimis înapoi

Deschiderea unui cont bancar

Înregistrarea la casa de asigurări de sănătate

Coordonarea cu managerul departamentului în prima zi de lucru și echipamentul de lucru necesar


Dacă ești cetățean al UE/SEE, nu ești eligibil pentru obținerea unei vize și a unui permis de ședere, pentru recunoașterea profesională și deschiderea unui cont bancar. Poți găsi mai multe informații aici


Notă: În zilele următoare vei primi cardul de identificare a grupului, numărul de identificare personal precum și datele și documentele importante pentru start. Poți afla mai multe despre acesteaaici. Poți accesa pagina DB Planet doar cu contul tău activ de utilizator DB, din prima zi de lucru. 

Primele tale zile de muncă

Prima ta zi de lucru

Managerii tăi te-au informat unde și când te vei întâlni cu ei. Cel mai bine este să te informezi cu câteva zile înainte cum să ajungi la locul de muncă.

Discuție de inițiere cu managerul departamentului, inclusiv schimb de informații privind planul de inițiere

Bine ați venit

În cadrul discuției de inițiere, discuți cu managerul tău despre sarcinile și rolul tău viitor și vă puteți alinia dorințele și așteptările, de exemplu, în ceea ce privește inițierea și colaborarea comună.


Eveniment de bun venit pentru angajații internaționali (opțional)

Ai posibilitatea să te înscrii la evenimentul DB Welcome precum și la Welcome Day pentru angajații internaționali. Te rugăm să discuți acest lucru cu managerul tău.


Viața în Germania

Nu ezita să te conectezi cu alți colegi de la DB sau să participi la o dezbatere pe teme lingvistice, de ex., despre DB Cultures.