Întâlnirea cu limba și cultura germană

Article: Întâlnirea cu limba și cultura germană

La DB, oameni din peste 100 de medii culturale și din patru generații lucrează sub același acoperiș. Această diversitate va continua să crească din cauza evoluțiilor sociale și economice. Baza unei bune cooperări în cadrul echipei DB este înțelegerea reciprocă și curiozitatea față de diferitele medii culturale, precum și integrarea activă în societate și în Grupul DB, în special prin învățarea limbii și culturii germane și a oamenilor din această țară.

Germana ca limbă străină - Cum te ajută DB să înveți

Pentru a te ajuta să îți dezvolți cunoștințele lingvistice, Grupul DB oferă o gamă largă de cursuri de limba germană - de la cursuri de limbă generală (nivelurile A1-C1) până la cursuri de limbaj tehnic și feroviar pentru munca de zi cu zi și formare individuală. Te rugăm să discuți cu managerul tău responsabil și cu conducerea personalului care este calificarea lingvistică potrivită pentru tine, precum și despre cum și când poți începe.
 

Germana ca limbă străină - Cum poți deveni activ

Pentru a învăța germana repede și eficient, trebuie să o folosești cât mai des posibil și să o asimilezi în diferite moduri: ascultare, citire, vorbire. Integrează ferm limba germană în viața de zi cu zi, de exemplu prin intermediul filmelor, cărților și al muzicii. Reîmprospătează-ți periodic vocabularul cu ajutorul revistelor și al ziarelor.
 

DB oferă, de asemenea, următoarele servicii și instrumente de asistență pentru a te ajuta să înțelegi și să utilizezi limba în mediul tău profesional la Deutsche Bahn:

DB Corporate Translate

DB Corporate Translate este un instrument de traducere pentru toți angajații DB care poate gestiona 29 de limbi, dintre care 16 conțin 30.000 de termeni DB.

End of expander content
Aplicație de învățare a limbilor străine „Clever büffeln”

[Informații vor urma după ce aplicația va fi disponibilă]

End of expander content
ABC-ul Bahn

ABC-ul Bahn este conceput pentru a te ajuta să înveți termeni legați de activitatea ta la DB. Cu toate acestea, este necesar să ai deja cunoștințe generale bune de limba germană. ABC-ul Bahn conține pe scurt cei mai importanți termeni utilizați în cadrul Deutsche Bahn și explicațiile acestora. Aceștia pot fi găsiți pe DB Planet, pentru care trebuie să te înregistrezi separat.

End of expander content
Întâlniri lingvistice

Întâlnirile lingvistice au rolul de a exersa o limbă străină într-o atmosferă relaxată pentru a o învăța mai bine. Dacă ești interesat de o întâlnire lingvistică „germana ca limbă străină”, te rugăm să îl contactezi pe Ronald Bieber (ronald.bieber@deutschebahn.com)

End of expander content
Întâlnire lingvistică pentru femei (proiect SUKI al grupului de fundații DB)

Vorbirea și exersarea limbii germane pentru începători și avansați: Întâlnirea lingvistică SUKI (proiectul "Integrare socială și culturală") pentru femei constă în discuțiile în limba germană despre subiecte generale, cum ar fi cumpărăturile, copiii și mâncarea. Poți intra în contact cu alte femei. Această formare online nu înlocuiește un curs oficial de germană și nu se eliberează niciun fel de certificat. Este un ajutor suplimentar care te ajută să te descurci mai bine în viața de zi cu zi. Te poți înscrie la seminarul lingvistic pentru femei SUKIaici.

End of expander content


Notă: Toate ofertele (cu excepția "Clever büffeln App") sunt disponibile din prima zi lucrătoare.