Mi az, amire már fel kellett készülnöd?

Article: Mi az, amire már fel kellett készülnöd?

Mielőtt belevetnéd magad a dolgok sűrűjébe, tekintsük át azokat a dolgokat, amelyekkel már foglalkoznod kellett az első munkanapodra való felkészülés során.

Vízum és tartózkodási engedély

Elismerés és képesítés

Aláírt szerződés vissza

Bankszámlanyitás

Regisztráció az egészségbiztosítási pénztárnál

Koordináció a vezetővel az első munkanapon és a szükséges munkaeszközökkel kapcsolatban


Ha EU-s vagy EGT-ország állampolgára vagy, nem vonatkoznak rád a vízummal, a tartózkodási engedéllyel, a képesítés elismerésével és a bankszámlanyitással kapcsolatos részek. A témáról bővebben itt tájékozódhatsz. 


Megjegyzés: A következő napokban megkapod a vállalati igazolványod, a személyes számod, valamint a kezdéshez szükséges összes fontos adatot és dokumentumot. Erről itt tudhatsz meg többet. A DB Planet oldalra csak aktív DB felhasználói fiókkal léphetsz be, az első munkanapodtól kezdve. 

Az első munkanapok

Az első munkanapod

Felettesed tájékoztatott arról, hogy hol és mikor találkoztok. A legjobb, ha néhány nappal korábban tájékozódsz arról, hogyan juthatsz el a munkahelyedre.

Kezdő megbeszélés a vezetővel, beleértve az érkeztetési tervről szóló eszmecserét is

Üdvözlünk

A kezdő megbeszélésen megbeszélheted a feletteseddel a jövőbeli feladataidat és szerepkörödet, továbbá megoszthatod vele a kívánságaidat és elvárásaidat, például az érkeztetéssel és az együttműködésetekkel kapcsolatban.


Üdvözlő rendezvény a nemzetközi személyzetnek (opcionális)

Regisztrálj a DB Welcome rendezvényre és a nemzetközi munkavállalók számára szervezett Welcome Day napra! Kérlek, beszéld ezt meg a feletteseddel.


Letelepedés Németországban

Nyugodtan lépj kapcsolatba más DB kollégákkal, vagy vegyél részt egy nyelvi törzsasztal beszélgetésen, például a DB Cultures platformon.