Šta biste trebali već imati pripremljeno?

Article: Šta biste trebali već imati pripremljeno?

Prije nego što zaista počnete, evo pregleda tema koje ste već trebali završiti pripremajući se za svoj prvi dan na poslu.

Viza i boravišna viza

Priznavanje i kvalifikacija

Vraćanje potpisanog ugovora

Otvaranje bankovnog računa

Prijava u zdravstveno osiguranje

Dogovor sa rukovodiocem prvog dana rada i potrebna oprema za rad


Ako ste državljanin EU/EEA, tada se viza i boravišna dozvola, priznanje kvalifikacija i otvaranje bankovnog računa ne odnose na vas. Više informacija o ovome možete pronaći ovdje


Napomena: U narednih nekoliko dana ćete dobiti svoju ličnu kartu koncerna, lični broj osoblja i važne podatke i dokumente za početak. Ovdje se možete o tome unaprijed informisati. Na stranicu DB Planet možete pristupiti svojim aktivnim korisničkim nalogom za DB od prvog radnog dana. 

Vaši prvi radni dani

Vaš prvi radni rad

Vaš rukovodilac vas je informisao gde i kada ćete ga sresti. Najbolje je da nekoliko dana ranije saznate kako da dođete do svog radnog mjesta.

Inicijalni intervju s rukovodiocem, uključujući razmjenu o planu obuke

Dobrodošli

Tokom inicijalnog intervjua razgovarate o svojim budućim zadacima i ulozi sa svojim rukovodiocem, a takođe možete uporediti svoje želje i očekivanja, na primjer u smislu obuke za rad i zajedničkog rada.


Događaj dobrodošlice za međunarodne zaposlene (opciono)

Imate priliku da se prijavite za DB Welcome event i Welcome Day za međunarodne zaposlene. S tim u vezi razgovarajte sa svojim rukovodiocem.


Navikavanje na Njemačku

Slobodno se povežite s drugim DB kolegama ili sudjelujte u jezičnom druženju, npr. putem DB Cultures.