Alman diline ve kültürüne giriş

Article: Alman diline ve kültürüne giriş

DB'de 100'den fazla kültürel kökenden ve dört kuşaktan insanlar tek bir çatı altında çalışmaktadır. Bu çeşitlilik, sosyal ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak artmaya devam edecektir. Farklı kültürel geçmişlere yönelik karşılıklı anlayış ve merakın yanı sıra, özellikle Alman dilini, kültürünü ve insanlarını öğrenerek topluma ve DB Grubu'na aktif bir şekilde entegre olmak, DB Ekibi olarak iyi bir işbirliğinin temelini oluşturur.

Yabancı dil olarak Almanca - DB size öğrenme sırasında destek olur

Gerekirse DB Grubu, kişisel dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için genel dil kurslarından (A1-C1 seviyeleri) günlük çalışma hayatında teknik ve demiryolu diline ve bireysel eğitimlere kadar bir dizi Almanca kursuyla sizi desteklemektedir. Lütfen sorumlu yöneticiniz ve İK yönetiminizle hangi dil yeterliliğinin sizin için doğru olduğunu, eğitime nasıl ve ne zaman başlayabileceğinizi görüşün.

Yabancı dil olarak Almanca - Kendinizi nasıl aktif olabilirsiniz

Almancayı hızlı ve iyi bir şekilde öğrenmek için Almancayı mümkün olduğunca sık kullanmalı ve farklı duyularınızla özümsemelisiniz, yani: dinleme, okuma, konuşma. Örneğin filmler, kitaplar ve müzik aracılığıyla Almancayı günlük yaşamınıza sıkıca entegre edin. Dergi ve gazetelerle kelime dağarcığınızı düzenli olarak genişletirsiniz.
 

DB ayrıca, Deutsche Bahn'daki profesyonel ortamınızda dili anlamanıza ve kullanmanıza yardımcı olmak için aşağıdaki destek hizmetlerini ve araçları sunar:

DB Corporate Translate

DB Corporate Translate, tüm DB çalışanları için 16'sı 30.000 DB terimi içeren 29 dili kullanabilen bir çeviri aracıdır.

End of expander content
Dil öğrenme uygulaması "Akıllı ders çalışma"

[Bilgiler, uygulama kullanıma sunulduktan sonra sunulacaktır]

End of expander content
Bahn-ABC

Bahn ABC, DB'deki işinizle ilgili terimleri öğrenmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ancak, iyi bir genel Almanca bilgisine sahip olmanız gerekir. Bahn-ABC kısaca Deutsche Bahn ile ilgili en önemli terimleri ve bunların açıklamalarını içerir. Bu hizmeti, ayrı olarak kayıt olmanız gereken DB Planet'te bulabilirsiniz.

End of expander content
Dil Buluşmaları (Language Lunches)

Dil buluşmaları, yabancı bir dili daha iyi öğrenmek için rahat bir ortamda pratik yapmaya hizmet eder. "Yabancı dil olarak Almanca" dil buluşmasıyla ilgileniyorsanız, lütfen Ronald Bieber(ronald.bieber@deutschebahn.com)ile irtibata geçin

End of expander content
Kadınlar için dil buluşması (DB-Stiftungsfamilie'nin SUKI projesi)

Yeni başlayanlar ve ileri seviyedekiler için Almanca konuşma ve pratik yapma: Kadınlar için SUKI ("Sosyal ve Kültürel Entegrasyon" projesi) dil buluşması, birbirleriyle Almanca konuşmak ve alışveriş, çocuklar ve yemek gibi genel konular hakkında konuşmakla ilgilidir. Bu bağlamda başka kadınlarla bağlantı kurabilirsiniz. Bu çevrimiçi eğitim, resmi bir Almanca kursunun yerini almaz ve sertifika verilmez. Günlük yaşamda daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacak bir destektir. SUKİ kadın dil buluşmasına buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

End of expander content

Not: Tüm teklifler ("Clever büffeln" uygulaması hariç) ilk iş gününden itibaren geçerlidir.