Megérkezés a német nyelv és kultúra világába

Article: Megérkezés a német nyelv és kultúra világába

A DB-nél több mint 100 különböző kulturális háttérrel rendelkező, négy különböző generációhoz tartozó alkalmazott működik együtt. Ez a sokféleség a társadalmi és gazdasági fejlődésnek köszönhetően tovább fog nőni. A DB csapaton belüli kimagasló együttműködés alapja a kölcsönös megértés és a sajátodtól eltérő kulturális háttér iránti kíváncsiság, valamint a társadalomba és a DB Csoportba való aktív integráció, különösen a német nyelv, kultúra és emberek megismerése által.

Német mint idegen nyelv – Hogyan segít neked a DB a tanulásban?

Nyelvtudásod fejlesztése érdekében a DB Csoport számos német nyelvtanfolyamot kínál, az általános nyelvtanfolyamoktól (A1–C1 szintek) a mindennapi munkához szükséges műszaki és vasúti nyelvtanfolyamokon át az egyéni képzésekig. Egyeztesd a feletteseddel és a HR részleggel, hogy milyen nyelvi képesítésre lesz szükséged, valamint hogy milyen formában és mikor foghatsz neki a tanulásnak!
 

Német mint idegen nyelv – Hogyan válj aktív nyelvhasználóvá

Ahhoz, hogy gyorsan és jól megtanulj németül, minél gyakrabban kell használnia a nyelvet, és különböző érzékszerveken keresztül kell elsajátítanod, vagyis hallás, olvasás és beszéd segítségével. Építsd be a német nyelv használatát a mindennapi életedbe, például filmek, könyvek és zene segítségével! Rendszeresen frissítsd a szókincsed magazinok és újságok segítségével.
 

Ezenkívül a DB a következő támogatási szolgáltatásokat és eszközöket kínálja, amelyek segítenek neked megismerni és használni a nyelvet a Deutsche Bahn szakmai környezetében:

DB Corporate Translate

A DB Corporate Translate fordítóeszközt kifejezetten a DB alkalmazottjainak tervezték. 29 nyelvet képes kezelni, amelyek közül 16 nyelven 30 000 DB-kifejezést tartalmaz.

End of expander content
„Clever büffeln” nyelvoktató alkalmazás

[Az alkalmazás elérhetővé tétele után bővebb tájékoztatást adunk]

End of expander content
A Bahn-ABC

A Bahn-ABC célja, hogy segítsen elsajátítani a DB-nél végzett munkával kapcsolatos kifejezéseket. Ehhez azonban már jó általános német nyelvtudással kell rendelkezned. A Bahn-ABC rövid bejegyzésekben ismerteti a Deutsche Bahnhoz kapcsolódó legfontosabb kifejezéseket. A DB Planet oldalon érheted el, regisztráció után.

End of expander content
Nyelvi találkozók (Language Lunches)

A nyelvi találkozók arra szolgálnak, hogy az idegen nyelvet nyugodt légkörben gyakorolva könnyebben elsajátíthasd azt. Ha érdekel a „német mint idegen nyelv” témájú nyelvi találkozó, vedd fel a kapcsolatot Ronald Bieberrel (ronald.bieber@deutschebahn.com)

End of expander content
Nyelvi találkozó nőknek (a DB alapítványcsalád SUKI projektje)

Beszélgetés németül és gyakorolás kezdőknek és haladóknak: A SUKI (Szociális és kulturális integráció projekt) nők számára létrehozott nyelvi találkozóján a résztvevők németül beszélgethetnek egymással általános témákról, mint például a bevásárlás, a gyerekek és az ételek. Egyúttal itt megismerkedhetsz más nőkkel. Ez az online képzés nem helyettesíti a hivatalos német nyelvtanfolyamot, és nem ad tanúsítványt. Ez egy kiegészítő nyelvi szolgáltatás, amely segít könnyebben megbirkózni a mindennapi élet kihívásaival. A SUKI női nyelvi találkozóra itt tudsz regisztrálni.

End of expander content


Megjegyzés: Minden ajánlat (a „Clever büffeln app” kivételével) már az első munkanaptól elérhető.