Занурення в німецьку мову та культуру

Article: Занурення в німецьку мову та культуру

У DB під одним дахом працюють представники понад 100 культур і чотирьох поколінь. Це розмаїття продовжуватиме зростати завдяки соціальному та економічному розвитку. Основою вдалої співпраці в команді DB є взаєморозуміння та цікавість до різних культурних особливостей, а також активна інтеграція в суспільство та групу DB, особливо через вивчення німецької мови, культури та її народу.

Німецька як іноземна — як DB допомагає у вивченні

Щоб допомогти вам розвинути свої мовні навички, DB Group пропонує широкий спектр курсів німецької мови — від загальних мовних курсів (рівні A1—C1) до вивчення технічної та залізничної мови для повсякденної роботи та індивідуального навчання. Будь ласка, обговоріть зі своїм безпосереднім керівником та керівництвом відділу кадрів, яка мовна кваліфікація вам підходить, а також як і коли ви можете розпочати роботу.
 

Німецька як іноземна мова — як ви можете стати активними

Щоб швидко і добре вивчити німецьку мову, потрібно якомога частіше нею користуватися і засвоювати її за допомогою різних органів чуття, слухаючи, читаючи та спілкуючись нею. Активно інтегруйте німецьку мову у своє повсякденне життя, наприклад через фільми, книги та музику. Ви також регулярно поповнюєте свій словниковий запас за допомогою журналів і газет.
 

DB також пропонує наступні допоміжні послуги та інструменти, які допоможуть вам зрозуміти та використовувати мову у вашому професійному середовищі в Deutsche Bahn:

DB Corporate Translate

DB Corporate Translate — це інструмент перекладу для всіх працівників DB, який може працювати з 29 мовами, 16 з яких містять 30 000 термінів DB.

End of expander content
Додаток для вивчення мови Clever büffeln

[Інформація з'явиться після того, як додаток стане доступним]

End of expander content
Абетка залізниці

Абетка залізниці призначена для того, щоб допомогти вам вивчити терміни, пов'язані з вашою роботою в DB. Однак це вимагає, щоб ви вже мали достатній рівень знань німецької мови. Абетка залізниці загалом містить найважливіші терміни, пов'язані з Deutsche Bahn, та їх пояснення. Її можна знайти на DB Planet, для цього потрібна окрема реєстрація.

End of expander content
Мовні обіди (Language Lunches)

Мовні обіди слугують для практики іноземної мови в невимушеній атмосфері з метою її кращого вивчення. Якщо ви зацікавлені в мовному обіді «Німецька мова як іноземна», будь ласка, зв'яжіться з Рональдом Бібером(ronald.bieber@deutschebahn.com)

End of expander content
Мовний обід для жінок (проєкт SUKI фундації DB Stiftungsfamilie)

Розмовна та практична німецька мова для початківців і тих, хто вже вивчає німецьку: мовний обід для жінок SUKI (проєкт «Соціальна та культурна інтеграція») — це спілкування німецькою мовою між собою та розмови на загальні теми, такі як шопінг, діти та їжа. Ви можете налагоджувати контакти з іншими жінками. Цей онлайн-курс не замінює офіційний курс німецької мови і не передбачає отримання сертифікату. Це додаткова можливість, яка допоможе вам краще справлятися в повсякденному житті. Зареєструватися на жіночий мовний обід SUKI можнатут.

End of expander content


Примітка. Усі пропозиції (за винятком Clever büffeln App) доступні з першого робочого дня.