Проходження офіційних інстанцій

Проходження офіційних інстанцій

Протягом перших днів перебування в Німеччині вам доведеться відвідати багато зустрічей з представниками органів влади. Як правило, ви повинні дотримуватися наступного порядку:

1. Ваша реєстрація в паспортному столі
Після в'їзду в Німеччину ви повинні зареєструватися в паспортному столі за новим місцем проживання протягом 14 днів. Перша зустріч буде призначена автоматично, її можна знайти у вашому розкладі онбордингу.

Для реєстрації вам, як правило, знадобляться наступні документи, які можуть дещо відрізнятися залежно від паспортного столу:

  • Документ, що посвідчує особу, наприклад закордонний паспорт або посвідчення особи
  • Заява/реєстраційна форма, яку зазвичай можна отримати на головній сторінці вашого паспортного столу за вашим місцем проживання
  • Підписане підтвердження від орендодавця
  • за необхідності, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дитини

2.Відкриття банківського рахунку
Якщо ви приїхали з третьої країни (або країни ЄС за межами зони SEPA та Єврозони) і ще не маєте банківського рахунку в Німеччині, вам знадобиться німецький банківський рахунок для отримання заробітної плати. Ви можете відкрити його в обраному вами банку лише після того, як успішно зареєструєтесь у паспортному столі. Одним із партнерів DB Plus є Sparda Bank, де ви можете без будь-яких проблем відкрити рахунок.

3. Переоформлення візи на посвідку на проживання у відомстві в справах іноземців (не стосується громадян ЄС/ЄЕЗ)
Якщо у вас є національна віза, її слід переоформити на посвідку на проживання принаймні за 6 тижнів до закінчення терміну її дії. Заяву на отримання посвідки на проживання потрібно подати до відомства в справах іноземців за місцем проживання. Скористайтеся пошуковою системою, щоб з'ясувати, яке відомство в справах іноземців потрібне саме вам. Якщо у вас виникли питання щодо процесу подання заявки або з ним виникли проблеми, будь ласка, зв'яжіться із SUKI. Команда SUKI охоче допоможе вам із подачею заяви на отримання посвідки на проживання.

Ви можете знайти важливу інформацію про це в нашій вітальній брошурі.