Orijentacija

Article: Orijentacija

Već na početku su vam na raspolaganju razne ponude:

DB Planet

Vjerovatno najveća digitalna platforma za ovo je društveni intranet DB Planet. Svi zaposleni mogu aktivno sudjelovati ovdje dajući direktne povratne informacije o objavljenim sadržajima. Grupe i stranice specifične za teme nude informacije o širokom spektru tema i pozivaju kolege da razmjenjuju informacije o poslovnim područjima. 

Najbolje mjesto za početak istraživanja DB Planeta je na stranici Novi u grupi. Na ovoj stranici naći ćete ne samo korisne informacije o početku, već i ponude za umrežavanje i razmjenu posebno za pridošlice.  DB Starter Group na DB Planetu nudi svim novim kolegama platformu za upoznavanje i razmjenu.

Napomena: DB Planet možete pristupiti samo kada imate DB korisnički nalog. Njega ćete dobiti putem e-pošte prvog dana na poslu. Jeste li već dobili sve potrebne informacije o svom prvom danu? Ako niste, obratite se svom rukovodiocu ponovo i pitajte.

Učenje

DB Lernwelt je centralna i digitalna platforma za učenje DB grupe. Ovdje ćete pronaći širok spektar mogućnosti učenja o raznim temama, od kojih je većina besplatna. U Onboarding Roadmap složili smo relevantne informacije i ponude za učenje posebno za vaš početak.

Pomoći ćemo vam da osigurate da imate sve potrebne tehničke i jezične kvalifikacije. Također ćemo vas podržati u učenju njemačkog jezika kada stignete u DB. Ovdje ćete pronaći dodatne ponude za podršku.

Napomena: na DB Lernwelt možete pristupiti samo kada imate DB korisnički nalog. Njega ćete dobiti putem e-pošte prvog dana na poslu.